Γνώση και εμπειρία στο χώρο του γυαλιού

Εξοικονόμηση Ενέργειας

Η  "ΓΑΡΟΥΦΑΛΗΣ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ"  είναι πρωτοπόρος επιχείρηση στο χώρο της ενεργειακής υάλωσης,  με πάνω από 18 χρόνια εμπειρίας! 
Σε εμάς θα ενημερωθείτε αξιόπιστα για οτιδήποτε αφορά τους ενεργειακούς υαλοπίνακες, τις αποδόσεις αυτών καθώς και θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τον κατάλληλο ενεργειακό τύπο ώστε να γίνεται κι εσείς κομμάτι της ενεργειακής επανάστασης!

Η εταιρία μας ακολουθώντας πάντα τις τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας, συμμετέχει ενεργά και  πάντα υπεύθυνα στα διάφορα προγράμματα που έχουν ως στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων της χώρας μας.

Είμαστε από τους λίγους, που παρέχουμε στο καταναλωτικό κοινό συστήματα ενεργειακής υάλωσης, κατασκευασμένα από εγκεκριμένα υλικά Α' ποιότητας, πιστοποιημένα από τους κατασκευαστές τους και επιπλέον διαθέτουμε την επίσημη ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ CE για την διπλή υάλωση, την οποία σας παραδίνουμε πακέτο με τις επίσημες μετρήσεις των αποδόσεων του υαλοπίνακα που αγοράσατε. ΣΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΖΗΤΑΤΕ. ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ!!!

ΧΡΗΣΙΜΟ LINK: http://www.ktizontastomellon.gr/

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ένα κείμενο του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) που εξηγεί με απλά, κατανοητά λόγια πως οι ενεργειακοί υαλοπίνακες αναβαθμίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την κατασκευή σας:

 

Εξοικονόμηση Ενέργειας

Η χρήση βελτιωμένων ενεργειακά υαλοπινάκων μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας για τη θέρμανση, ψύξη και φωτισμό των κτηρίων καθώς και στη βελτίωση των συνθηκών θερμικής και οπτικής άνεσης που διαμορφώνονται στους εσωτερικούς χώρους.

Υπάρχουν πια υαλοπίνακες μεγάλης απόδοσης που μπορούν να μειώσουν την ενέργεια που καταναλώνουν τα κτήρια έως και 40%, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την ποιότητα και την αισθητική των χώρων.

Όταν η ηλιακή ακτινοβολία προσπίπτει στον υαλοπίνακα ενός κτηρίου, ένα ποσοστό ανακλάται προς το εξωτερικό περιβάλλον, ένα ποσοστό απορροφάται από το γυαλί και ένα ποσοστό διαπερνά το γυαλί και εισέρχεται στον εσωτερικό χώρο. Η εισερχόμενη ηλιακή ακτινοβολία στον χώρο, απορροφάται από τα διάφορα υλικά αυξάνοντας τη θερμοκρασία τους. Τα υλικά εκπέμπουν ακτινοβολία, που αντιστοιχεί στην θερμοκρασία τους. Οι σημαντικότεροι παράγοντες που συντελούν στη μεγιστοποίηση της ηλιακής ακτινοβολίας είναι ο προσανατολισμός, το μέγεθος και η κλίση των παραθύρων καθώς και η διαπερατότητα των διαφανών υλικών.                                                                       

Το ποσό της ακτινοβολίας που διαπερνά έναν υαλοπίνακα εξαρτάται από τα οπτικά χαρακτηριστικά, το πάχος και τα στρώματα του χρησιμοποιούμενου γυαλιού. Τους χειμερινούς μήνες η πολύτιμη εσωτερική θερμότητα τείνει να διαφύγει από τα παράθυρα. Για το λόγο αυτό, έχουν κατασκευαστεί ειδικοί διπλοί υαλοπίνακες χαμηλής εκπομπής (low emissivity), με σημαντικά ενεργειακά οφέλη. Ειδικότερα:
Οι υαλοπίνακες χαμηλής εκπομπής αποτελούνται από δύο υαλοπετάσματα. Το εσωτερικό υαλοπέτασμα είναι ένας συμβατικός μονός υαλοπίνακας, ενώ στην εσωτερική επιφάνεια του εξωτερικού υαλοπίνακα έχει επιστρωθεί αόρατη σύνθεση μεταλλικών στοιχείων. Είναι η αποκαλούμενη χαμηλής εκπομπής επίστρωση, η οποία εμφανίζει υψηλή ανακλαστικότητα στο υπέρυθρο τμήμα της ακτινοβολίας. Μεταξύ των δύο υαλοπινάκων υπάρχει κενό ή ευγενές αέριο. Η χαμηλής εκπομπής επίστρωση αντανακλά τη θερμότητα απ' όπου και αν αυτή προέρχεται. Το χειμώνα προς το εσωτερικό του κτηρίου, κρατώντας τη ζέστη στον εσωτερικό χώρο και το καλοκαίρι προς το εξωτερικό του κτηρίου. Επίσης, υπάρχουν νέοι υαλοπίνακες που μειώνουν αισθητά τη διαπερατότητα της υπεριώδους (UV) ακτινοβολίας και έτσι αποφεύγονται ξεθωριάσματα στα αντικείμενα στο εσωτερικό του διαμερίσματος/ κτηρίου και, παράλληλα, προστατεύεται η υγεία των ανθρώπων.
Ανάλογα με το κλίμα της περιοχής, τα οφέλη από τη χρήση υαλοπινάκων χαμηλής εκπομπής, είναι:

Σε θερμά κλίματα, οι υαλοπίνακες χαμηλής εκπομπής:
• αντανακλούν το υπέρυθρο φως του ήλιου.
• δρουν σαν ασπίδα στην εισαγωγή θερμότητας από το εξωτερικό περιβάλλον.
• μειώνουν το κόστος ψύξης.

Σε ψυχρά κλίματα, οι υαλοπίνακες χαμηλής εκπομπής:
• Μεγιστοποιούν την ευεργετική ενέργεια του ήλιου.
• Δρουν σαν ασπίδα στη θερμότητα που προσπαθεί να διαφύγει από τον εσωτερικό χώρο προς το εξωτερικό περιβάλλον.
• Μειώνουν το κόστος θέρμανσης.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ενδεικτικά ο τρόπος παραγωγής των διπλών ενεργειακών υαλοπινάκων στην εταιρία μας.

 ΔΙΠΛΗ ΥΑΛΩΣΗ - ΓΑΡΟΥΦΑΛΗΣ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ  

 
 

 

Πηγή: ΚΑΠΕ