Loading...
 Start Page

  +30 2610 453 093 / +30 2610 453 941   |              |  

50

ΧΡΟΝΙΑ

ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ

Χιλιάδες

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ

ΠΕΛΑΤΕΣ

Εξαγωγές

ΗΠΑ, ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΡΩΠΗ

& ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Ποιοι Είμαστε

Ο ιδρυτής της εταιρείας
Γαρουφαλής Ευθύμιος (1940-2015)

2η Γενιά
Γαρουφαλής Γιώργος & Γαρουφαλής Παναγιωτης

3η Γενιά
Γαρουφαλής Π. Ευθύμης
Οικονομολόγος, BSc Οικονομικές Επιστήμες
Πανεπιστήμιο Πατρών

Η Ιστορία μας

 1. 1971 - ΙΔΡΥΣΗ

  Η επιχείρηση ιδρύθηκε το 1971 ως ατομική, από τον Ευθύμιο Γαρουφαλή, με έδρα την Πάτρα (Αγίου Ανδρέου & Γεροκωστοπούλου). Κύριες δραστηριότητές της ήταν το εμπόριο & η τοποθέτηση τζαμιών & καθρεπτών σε οικίες & καταστήματα.

 2. 1979 - ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ & ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ

  Ήδη από τα πρώτα κιόλας χρόνια της λειτουργίας της, η επιχείρηση καταλαμβάνει ηγετικό ρόλο στην αγορά της Πάτρας και όχι μόνο, μέσω της διορατικότητας, της εργατικότητας & του οράματος για τον επάγγελμα συνολικά, του Ιδρυτή Γαρουφαλή Ευθύμιου. Όπως παραδέχονται ακόμα και σήμερα συνεργάτες & ανταγωνιστές, ο ιδρυτής της εταιρείας υπήρξε κορυφαίος στο είδος και οι ιδέες του ήταν καινοτόμες & παραμένουν πάντα διαχρονικές.

 3. 1980 - H ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ

  Η πρώτη μεταστέγαση της επιχείρησης, σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, πραγματοποιήθηκε το 1980, στην περιοχή της Έξω Αγυιάς Πατρών. Σε ένα ευρύχωρο για την εποχή κτίριο 500 τ.μ., με γερανογέφυρα, η επιχείρηση μπόρεσε να αναπτύξει τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα με μεγαλύτερη άνεση.

 4. 1985 - Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

  Στις αρχές του 1985, η επιχείρηση πραγματοποίησε την Πρώτη Εισαγωγή Υαλοπινάκων απευθείας από εργοστάσιο του Εξωτερικού. Ήταν το έναυσμα για την επίτευξη της εξ ολοκλήρου εισαγωγής όλων των εμπορευμάτων (υαλοπινάκων) που συνεχίζεται στην "GAROUFALIS GLASS Co." αδιάκοπα μέχρι και σήμερα.

 5. 1986 - ΕΝΑΡΞΗ ΧΟΝΔΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

  Η επιχείρηση σιγά σιγά εξελίσσεται σε ρυθμιστή του χονδρικού εμπορίου της ευρύτερης αγοράς της Αχαΐας, με την πώληση μικρών κιβωτίων γυαλιού & καθρέπτη κυρίως από την έδρα της. Η πολύ καλή πολιτική τιμών που εφάρμοζε η επιχείρηση σταδιακά την κατέστησε αυτόνομη από το Ελληνικό εμπόριο καθώς αύξανε τις εισαγωγές Υαλοπινάκων μέχρι που όλοι οι Υαλοπίνακες που εμπορευόταν προέρχονταν απευθείας από εργοστάσια παραγωγής γυαλιού του Εξωτερικού.

 6. 1987 - Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ

  Σταδιακά από το 1987 & έπειτα, η επιχείρηση με την είσοδο και των δυο υιών του Ευθύμιου Γαρουφαλή, Παναγιώτη & Γιώργου Γαρουφαλή, άλλαξε θεσμική μορφή από ατομική σε Ομόρρυθμη Εταιρεία.

 7. 1988 - ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΙΠΛΑ ΤΖΑΜΙΑ

  Το 1988 η εταιρεία ξεκίνησε την Κατασκευή Θερμομονωτικών Διπλών Υαλοπινάκων. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τότε, και εν αντιθέση με την συντριπτική πλειοψηφία της εποχής, η κόλληση των Διπλών Τζαμιών - ΓΑΡΟΥΦΑΛΗΣ πραγματοποιούνταν με ΨΥΧΡΗ ΘΕΙΟΚΟΛΛΑ με χειροκίνητη ανάμειξη των δύο συστατικών για απαράμιλλη ποιότητα κατασκευής.

 8. 1993 - Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ

  Το 1993 ολοκληρώνεται η κατασκευή και πραγματοποιείται η μεταστέγαση σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην περιοχή των Κάτω Συχαινών. Σε οικόπεδο 4 στρεμμάτων οι νέες εγκαταστάσεις αποτελούνται από στεγασμένο βιομηχανικό κτίριο και αποθήκη συνολικής έκτασης 2.500 τ.μ. καθώς και γραφεία λογιστηρίου και διοίκησης. Η επένδυση χρηματοδοτήθηκε με ίδια κεφάλαια! Το νέο κτίριο διαθέτει 3 γερανογέφυρες 40 μέτρων δυνατότητας ανύψωσης βάρους 5 τόνων η κάθε μια. 4 ράμπες φόρτωσης εξυπηρετούν μικρά και μεγάλα φορτηγά οχήματα επαγγελματιών τζαμιού καθώς και ιδιώτες. Ήταν το μεγάλο βήμα προς την ραγδαία εξέλιξη της εταιρείας.

 9. 1994 - ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΧΟΝΔΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

  Με το πέρας της μεταστέγασης, η εταιρεία είχε πλέον τη δυνατότητα να αναπτύξει ακόμα περισσότερο και σε πιο μεγάλη γεωγραφική ακτίνα το χονδρικό εμπόριο τζαμιών. Με την αγορά τριαξονικού γερανοφόρου φορτηγού και με το ήδη ευρύ απόθεμα εισαγόμενων κιβωτίων υαλοπινάκων, η εταιρεία σημειώνει αξιόλογη πορεία και στον συγκεκριμένο τομέα & για τις επόμενες 2 δεκαετίες.

 10. 1998 - ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΔΙΠΛΑ ΤΖΑΜΙΑ

  Πριν το κλείσιμο του 20ου αιώνα, η εταιρεία ήδη εισήγαγε και κατασκεύαζε την πρώιμη μορφή των μετέπειτα επονομαζόμενων "Ενεργειακών Διπλών Υαλοπινάκων". Τα τζάμια της εποχής λειτουργούσαν κυρίως με την ανακλαστική ιδιότητα με αποτέλεσμα την αποτροπή της εισχώρησης του ήλιου εντός των κτιρίων. Ήταν το εναυσμα μια εποχής με κύριο γνώμονα την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας από τους υαλοπίνακες των οικοδομών, που ολοένα και αυξάνονταν αναλογικά με την τοιχοποιία των κτιρίων. Η εταιρεία έδειξε εξ αρχής τα πολύ ευαίσθητα αντανακλαστικά που ανέκαθεν διαθέτει στην καινοτομία!

 11. 2005 - CNC ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΥΑΛΙΟΥ

  Το 2005, η εταιρεία κάνει ένα μεγάλο βήμα προσθέτοντας, στον ήδη μεγάλο μηχανολογικό της εξοπλισμό, ένα Μηχάνημα Επεξεργασίας Γυαλιού CNC τεχνολογίας. Ήταν το εφαλτήριο για την ολοκλήρωση της καθετοποίησης της παραγωγής της επιχείρησης, αφού μέσω αυτής της προσθήκης, διαθέτει όλα τα μηχανήματα ενός επεξεργαστή Υαλοπινάκων & διευρύνει τη γκάμα σε σχέδια Τζαμιών & Καθρεπτών, επιτυγχάνοντας ανοδική πορεία και στην εσωτερική διακόσμηση κατοικιών «Glass Architecture”. Η επένδυση ολοκληρώθηκε με ίδια κεφάλαια της εταιρείας, δείγμα της υγιούς της ανάπτυξης.

 12. 2006 - ΝΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΙΠΛΩΝ/ΤΡΙΠΛΩΝ ΤΖΑΜΙΩΝ

  Σε πλήρη αναβάθμιση της Γραμμής Παραγωγής Διπλών/Τριπλών Τζαμιών προχώρησε η εταιρεία το 2006, με απόκτηση νέου 12μετρου πλυντηρίου με ημιαυτόματη λειτουργία, μηχάνημα εφαρμογής butyl και κολλητικό μηχάνημα αυτόματης πρόσμιξης δυο συστατικών ψυχρής θειόκολλας & εφαρμογής ARGON.

 13. 2008 - ΝΕΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣ ΚΟΠΗΣ – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΜΑΛΑΚΗΣ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗΣ

  Συμπληρωματικά, αποκτήθηκε και νέος, πιο σύγχρονος αυτόματος πάγκος κοπής γυαλιού με πιο εξελιγμένο λογισμικό και μεγαλύτερης ταχύτητας αντικαθιστώντας τον προηγούμενο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο νέος αυτόματος πάγκος κοπής είχε τη δυνατότητα και περιμετρικής απόξεσης της ενεργειακής επίστρωσης των Υαλοπινάκων ενεργειακής τεχνολογίας (μαλακής επίστρωσης 3ης γενιάς). Η χρηματοδότηση & των δύο αυτών ν επενδύσεων επιτεύχθηκε και πάλι από ίδια κεφάλαια της εταιρείας. Με την προσθήκη αυτή, η εταιρεία από το 2008 κιόλας είχε τη δυνατότητα να προσφέρει στην ελληνική αγορά τα -όπως στην πορεία επικράτησε να λέγονται- ΔΙΠΛΑ ΤΖΑΜΙΑ 4 ΕΠΟΧΩΝ.

 14. 2012 - ΤΡΙΤΗ ΓΕΝΙΑ

  Από το 2012, με πρωτοβουλίες του "εκπροσώπου" της τρίτης γενιάς, Ευθύμη Π. Γαρουφαλή (Economist - BSc Economics University of Patras) , η εταιρεία λαμβάνει τον διακριτικό τίτλο "ΓΑΡΟΥΦΑΛΗΣ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ", εξελίσσεται επικοινωνιακά, αποκτά λογότυπο, εισέρχεται δυναμικά στο χώρο του διαδικτύου, των social media & λαμβάνει ηγετικό ρόλο στην ευρύτερη αγορά.

 15. 2019 - ΕΞΑΓΩΓΕΣ

  Από το 2019 η εξέλιξη της εταιρείας επεκτείνεται και εκτός συνόρων. Η εταιρεία ανοίγεται δυναμικά στις διεθνείς αγορές με εκτεταμένες εξαγωγές Ειδικών Διπλών Υαλοπινάκων στις ΗΠΑ, στη Βόρεια Ευρώπη & Αυστραλία. Με γνώμονα την ποιότητα & τις πιστοποιήσεις, τα ΔΙΠΛΑ ΤΖΑΜΙΑ - GAROUFALIS ταξιδεύουν και Μονώνουν κτιριακά συγκροτήματα ανά τον κόσμο!

 16. 2021 - 50 ΧΡΟΝΙΑ

  ΤΡΕΙΣ ΓΕΝΙΕΣ
  ΠΕΝΤΕ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ
  ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑ
  ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ
  50 ΧΡΟΝΙΑ - GAROUFALIS GLASS Co.
  ΓΝΩΣΗ & ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΓΥΑΛΙΟΥ

Εγκαταστάσεις & Εξοπλισμός

Εξαγωγές σε ΗΠΑ, Βόρεια Ευρώπη & Αυστραλία

Πελάτες μας

Connect with us

                     

Subscribe to our channel

Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορά

Email
info@garoufalisglass.gr

Τηλέφωνο
2610 453 093 / 2610 453 941

Viber
+30 6940 504 123

FOLLOW US

        

Copyright © 2020 - 2024 Garoufalis Glass - Τζάμια Κρύσταλλα Καθρέπτες