Loading...
 Start Page

  +30 2610 453 093 / +30 2610 453 941   |              |  

Στάδια Παραγωγής

01

Κοπή Τζαμιών - Περιμετρική Απόξεση Ενεργειακής Επίστρωσης

Κοπή Υαλοπινάκων, μέσω του αυτόματου CNC πάγκου της εταιρίας μας, στις διαστάσεις της παραγγελίας.

Κατά το στάδιο αυτό & πριν πραγματοποιηθεί η κοπή των επιστρωμένων ενεργειακών υαλοπινάκων (low-e), η εταιρείας μας προβαίνει στην απόξεση της ενεργειακής επίστρωσης μετάλλων, περιμετρικά 12mm, ούτως ώστε κατά την τελική σφράγιση η Κρύα Θειόκολλα να έχει άψογη πρόσφυση μόνο με το γυαλί. Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται πως η θειόκολλα έρχεται σε επαφή μόνο με το γυαλί & δεν επηρεάζει την επίστρωση με αποτέλεσμα να αποφεύγονται φαινόμενα οξειδώσεων της.

Ο τελικός πελάτης πρέπει να ενδιαφέρεται εξίσου για το στάδιο της απόξεσης, ώστε να είναι σίγουρος ότι λαμβάνει ένα ολοκληρωμένο & ποιοτικό Ενεργειακό Διπλό Τζάμι και κατά συνέπεια ένα ολοκληρωμένο & ποιοτικό παράθυρο.

 • Κοπή Τζαμιών με απόλυτη ακρίβεια, από Αυτόματο Πάγκο Κοπής
 • Περιμετρική Απόξεση Μαλακής Ενεργειακής Επίστρωσης κατά 1,2 cm.

02

Κατασκευή Αποστατών (Πηχάκια) - Πλήρωση με Πυριτικά Άλατα

Στο στάδιο αυτό πραγματοποιείται η Κατασκευή Αποστατών Αλουμινίου/Πολυαμιδίου (Πηχάκια).

Είναι σημαντικό να επιλέγουμε το κατάλληλο διάκενο για τα Διπλά/Τριπλά Τζάμια μας, ανάλογα με τις ανάγκες μας. Στο σημείο αυτό αξίζει να τονίσουμε πως το ιδανικό διάκενο ανάμεσα στα δυο τζάμια, για μέγιστη θερμομόνωση, είναι τα 16mm ενώ για την ηχομόνωση όσο απομακρύνονται τα δυο γυαλιά τόσο καλύτερη γίνεται η ηχομονωτική συμπεριφορά του Διπλού/Τριπλού Υαλοπίνακα.

Αυτό για το οποίο καυχιέται & εγγυάται η «GAROUFALIS GLASS» είναι πως επιτυγχάνεται πάντα 100% Πλήρωση ΟΛΩΝ των αποστατών που έχει ένα Διπλό/Τριπλό Τζάμι με Πυριτικά Άλατα Grace™, τα οποία λειτουργούν για την απορρόφηση της υγρασίας στο εσωτερικό του Διπλού/Τριπλού Υαλοπίνακα καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής του προϊόντος.

Τα πηχάκια δύναται να είναι από Αλουμίνιο σε κλασικό χρώμα, από Αλουμίνιο σε Μαύρο Χρώμα ή και από Πολυαμίδιο σε ανθρακί χρώμα για ακόμα μεγαλύτερα θερμικά & αισθητικά οφέλη.

 • 100% Πλήρωση με Πυριτικά Άλατα Grace™ όλων των αποστατών (πηχάκια)
 • Δυνατότητα Επιλογής Υλικού & Χρώματος του Αποστάτη (πηχάκια).

03

Πλύση Υαλοπινάκων - Ποιοτικός & Οπτικός Έλεγχος

Τα τζάμια τοποθετούνται ένα ένα στην αρχή της γραμμής παραγωγής. Η διαδικασία ξεκινά με την πλύση των υαλοπινάκων. Οι ειδικές βούρτσες μικροϊνών, το απιονισμένο νερό & ο θάλαμος φιλτραρισμένου αέρα στο εσωτερικό της αυτοματοποιημένης γραμμής, καθαρίζουν πλήρως τα δύο τζάμια χωρίς να παρεμβάλλεται ανθρώπινο χέρι.

Έπειτα τα τζάμια περνούν στη θέση του οπτικού & ποιοτικού ελέγχου. Έμπειρο προσωπικό ελέγχει για την πιθανότητα ύπαρξης ελαττώματος στην επιφάνεια των υαλοπινάκων πριν τη σφράγιση τους.

Με την διαδικασία αυτή η «GAROUFALIS GLASS» εγγυάται την αψεγάδιαστη οπτική άνεση μέσω των προϊόντων της.

 • Αυτόματη Πλύση – Χωρίς να παρεμβαίνει ανθρώπινο χέρι
 • Οπτικός & ποιοτικός έλεγχος από έμπειρο προσωπικό
 • Αψεγάδιαστη οπτική άνεση

04

Πρώτη Σφράγιση - Butyl

Σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές Προδιαγραφές τα τζάμια δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τον αποστάτη (πηχάκι). Για τον λόγο αυτό παρεμβάλλεται ένα ειδικό υλικό, το BUTYL, το οποίο είναι κόλλα σε στερεά μορφή που θερμαίνεται, ρευστοποιείται & έπειτα εφαρμόζεται περιμετρικά στους αποστάτες αλουμινίου/πολυαμιδίου ώστε να έρχεται σε επαφή εκατέρωθεν με τα δύο τζάμια.

Με την εφαρμογή BUTYL αποτρέπονται τα φαινόμενα «θερμογέφυρας» λόγω επαγωγής από ΤΖΑΜΙ – ΠΗΧΑΚΙ – ΤΖΑΜΙ & επιπλέον το σύστημα σφραγίζεται σε πρώτη φάση.

Η «GAROUFALIS GLASS» πραγματοποιεί αυτή την διαδικασία ΠΑΝΤΑ & σε ΟΛΑ τα Διπλά/Τριπλά Τζάμια που κατασκευάζει.

 • Πρώτη Σφράγιση με Butyl. Κόλλα σε στερεά μορφή που θερμαίνεται, ρευστοποιείται & έπειτα εφαρμόζεται περιμετρικά στους αποστάτες.
 • Αποτρέπεται η δημιουργία «θερμογέφυρα».
 • Βασικό Χαρακτηριστικό των Ενεργειακών Διπλών/Τριπλών Τζαμιών GAROUFALIS GLASS.

05

Δεύτερη Σφράγιση - Ψυχρή Θειόκολλα - Πλήρωση Argon

Σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα για την ποιότητα των θερμομονωτικών υλικών σε κλίματα με υψηλές θερμοκρασίες, το σύστημα κολλιέται περιμετρικά με ΨΥΧΡΗ ΘΕΙΌΚΟΛΛΑ δύο συστατικών KÖMMERLING™.

Η ΨΥΧΡΗ ΘΕΙΟΚΟΛΛΑ έχει άριστη συμπεριφορά σε όλες τις καιρικές συνθήκες & για αυτό ενδείκνυται από απλές κατασκευές (όπως κουφώματα μιας κατοικίας) μέχρι σε απαιτητικές εφαρμογές (ουρανοξύστες με γυάλινο κέλυφος).

Η «GAROUFALIS GLASS» πραγματοποιεί αυτή την διαδικασία ΠΑΝΤΑ & σε ΟΛΑ τα Διπλά/Τριπλά Τζάμια που κατασκευάζει.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στα Διπλά/Τριπλά Τζάμια – GAROUFALIS GLASS, το πάχος της περιμετρικής κόλλησης ξεπερνά 11 mm κάτι που αποτελεί χαρακτηριστικό & θεμελιώδες ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας από την έναρξη της παραγωγής της Διπλών/Τριπλών Υαλοπινάκων το 1988.

Κομβικής σημασίας για την επίτευξη ακόμα μεγαλύτερης θερμομονωτικής απόδοσης, είναι η διαδικασία πλήρωσης του διάκενου με το ευγενές Αέριο Argon. Με ειδικό μηχάνημα, πριν την τελική σφράγιση του συστήματος, αφαιρείται το οξυγόνο και ταυτόχρονα πραγματοποιείται η πλήρωση του Argon.

Το Argon λόγω της διαφορετικής πυκνότητας του δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση στην μετάδοση της θερμότητας από το θερμό μέρος του συστήματος προς το ψυχρό. Με λίγα λόγια το Argon κάνει το Διπλό/Τριπλό Τζάμι εξαιρετικά πιο αποτελεσματικό αναφορικά με την Θερμομόνωση που προσφέρει στο κτίριο.

 • Μόνο Ψυχρή Θειόκολλα - δύο συστατικών KÖMMERLING™
 • Περιμετρικό Πάχος Σφράγισης > 11 mm
 • Τέλεια Κόλληση – Πλήρες Γέμισμα μέχρι την ακμή του γυαλιού.
 • Πλήρωση του Διάκενου με Argon μέσω ειδικών γωνιών & αυτόματου μηχανήματος.
 • Το Argon ΔΕΝ διαφεύγει ΜΟΝΟ ΑΝ έχει εφαρμοστεί BUTYL & Ψυχρή Σφράγιση.

Email
info@garoufalisglass.gr

Τηλέφωνο
2610 453 093 / 2610 453 941

Viber
+30 6940 504 123

FOLLOW US

        

Copyright © 2020 - 2024 Garoufalis Glass - Τζάμια Κρύσταλλα Καθρέπτες