Loading...
 Start Page

  +30 2610 453 093 / +30 2610 453 941   |              |  

Οδηγός Αγοράς Διπλών Τζαμιών

Τι πρέπει να προσέξει κάποιος όταν αγοράζει Ενεργειακά Διπλά/Τριπλά Τζάμια

Διπλά /Τριπλά τζάμια: Στον παρακάτω οδηγό θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες τα πλεονεκτήματα, την εξοικονόμηση ενέργειας & τι πρέπει να προσέξετε κατά τη διαδικασία επιλογής και αγοράς των τζαμιών για το κτίριό σας.

Αν το σπίτι ή ο επαγγελματικός σας χώρος έχει παλιά κουφώματα με μονά τζάμια ή με παλιά απλά διάφανα διπλά τζάμια, τότε θα έχετε διαπιστώσει πως αισθάνεστε πιο έντονο κρύο το χειμώνα και έντονη ζέστη το καλοκαίρι με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται εκτεταμένα θερμαντικές συσκευές & το air condition αντίστοιχα.

Επίσης, τα μονά τζάμια ή τα κοινά διπλά τζάμια δεν επιτυγχάνουν υψηλές επιδόσεις στους τομείς της ηχομόνωσης, της ασφάλειας από θραύσεις, διαρρήξεις & πιθανούς τραυματισμούς.

Για όλους τους παραπάνω λόγους οι καταναλωτές στρέφονται προς την αντικατάσταση των υαλοπινάκων με Ενεργειακά Τζάμια Μαλακής Επίστρωσης Τελευταίας Γενιάς. Τα κοινώς ονομαζόμενα Ενεργειακά Τζάμια 4 εποχών.

Αφιερώνοντας λίγο χρόνο στο παρακάτω κείμενο θα λάβετε μια πλήρη εικόνα για τα εξής:

 • Πως λειτουργούν τα Ενεργειακά Διπλά Τζάμια
 • Ποιοι τύποι τζαμιών υπάρχουν
 • Το ενδεικτικό κόστος τους
 • Τεχνικές Λεπτομέρειες για την κατασκευή τους
 • Πόσο σύντομα θα αποσβέσετε την επένδυση σας

Τι είναι τα Διπλά Τζάμια και ποια είναι τα πλεονεκτήματα τους;

Τα διπλά τζάμια για κουφώματα αποτελούνται από δυο τζάμια που τοποθετούνται παράλληλα & τα οποία διαχωρίζονται μέσω ενός αποστάτη αλουμινίου ή πολυαμιδίου. Το διάκενο που προκύπτει γεμίζεται με ατμοσφαιρικό αέρα ή ευγενές αέριο Argon. Σημειώνεται πως όλοι οι αποστάτες ενός διπλού τζαμιού πρέπει να γεμίζονται πλήρως με πυριτικά άλατα για να αποφεύγονται τα φαινόμενα υγρασίας στο εσωτερικό τους καθόλη τη διάρκεια της ζωής τους. Έπειτα εφαρμόζεται η πρώτη σφράγιση butyl & τέλος η σημαντικότερη περιμετρική σφράγιση που ενδείκνυται να είναι με ψυχρή θειόκολλα δυο συστατικών. Με την σφράγιση αυτή & μόνο επιτυγχάνονται τα εξής:

 • Μηδενική Πιθανότητα Αποκόλλησης
 • Μηδενική Πιθανότητα Διαρροής του Αερίου Argon
 • Μηδενική Πιθανότητα Εμφάνισης Υγρασίας / Θολώματος στο εσωτερικό του Διπλού Τζαμιού.

Η εγκατάσταση ενός πιστοποιημένου και σύγχρονου Ενεργειακού Διπλού ή Τριπλού συστήματος Υάλωσης στα κουφώματά σας, θα αναβαθμίσει την ενεργειακή κλάση του κτιρίου σας & θα σας εξοικονομήσει χρήματα από τα κόστη θέρμανσης-ψύξης όλον τον χρόνο.

Ας δούμε όμως ποια είναι τα πλεονεκτήματα που έχουν τα διπλά τζάμια. Οικονομία – Ασφάλεια – Ηχομόνωση – Προστασία από την UV ακτινοβολία.

Γιατί λέγονται ενεργειακά τζάμια;

Ξεκινώντας θα αποσαφηνίσουμε τι είναι τα ενεργειακά τζάμια. Αρχικά, διευκρινίζεται ότι, όταν λέμε ενεργειακό τζάμι στην ουσία αναφερόμαστε στο ένα από τα δύο φύλλα του διπλού τζαμιού που μπαίνει στα κουφώματα.

Το κύριο χαρακτηριστικό των τζαμιών αυτών, είναι πως η μία πλευρά τους έχει επιστρωθεί με μικροσκοπικά οξείδια μετάλλων. Η διαδικασία της επίστρωσης πραγματοποιείται, με μαγνετρονικό τρόπο στο εργοστάσιο παραγωγής του γυαλιού. Δεν είναι πρόσθετη μεμβράνη ή φιλμ και δεν γίνεται να αφαιρεθεί από το γυαλί, αφού έχει γίνει «ένα σώμα» με το υλικό. Στο σημείο αυτό, διευκρινίζεται πως η ενεργειακή επίστρωση, πρέπει να αποξαίνεται περιμετρικά (κατά 10-12mm) με ειδικό router, πριν κολληθεί το διπλό τζάμι, ώστε το υλικό της σφράγισης να μην έρχεται σε επαφή με την επίστρωση.

Ο λόγος είναι η τέλεια κόλληση & η αποφυγή οξειδώσεων στο μέλλον.

Αυτό που πετυχαίνουμε με τα επιστρωμένα (κοινώς ονομαζόμενα) ενεργειακά τζάμια, είναι η καλύτερη θερμομόνωση και τις 4 εποχές του έτους. Η επίστρωση τελευταίας γενιάς, εκτός από την μετάδοση θερμότητας (Χαμηλό Ug) από το εσωτερικό στο εξωτερικό ενός κτιρίου (& αντίστροφα τους θερινούς μήνες), αποτρέπει και την θέρμανση του κτιρίου λόγω ηλιακής ακτινοβολίας (Χαμηλό g). Χωρίς να «σκουραίνουν» το παράθυρο μας, διατηρώντας δηλαδή και πολύ μεγάλη περατότητα φωτός. (Υψηλό TL).

Είναι ένας πολύ αποδοτικός τρόπος να χρησιμοποιούμε λιγότερο τη θέρμανση μας το χειμώνα & το air condition το καλοκαίρι.

Έτσι εξοικονομούμε χρήματα & ενέργεια με απόσβεση χρημάτων αγοράς σε 1-2 χρόνια.

Να σημειώσουμε ότι τα κοινά διάφανα διπλά τζάμια, δεν είναι απαραίτητα και ενεργειακά. Ο τύπος του ενεργειακού διπλού τζαμιού που είναι κατάλληλος για τις ανάγκες μας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως ο προσανατολισμός του σπιτιού, η γεωγραφική θέση κτλ., για τον λόγο αυτό πριν αποφασίσουμε, το ιδανικό είναι να απευθυνθούμε σε ένα πιστοποιημένο κατάστημα με αυθεντικό αριθμό πιστοποίησης CE, ώστε να μας βοηθήσει να επιλέξουμε τα ενεργειακά διπλά τζάμια που θα έχουν τα βέλτιστα αποτελέσματα για το σπίτι μας & θα πληρούν όλες τις παραπάνω τεχνικές οδηγίες σωστής κατασκευής για αντοχή στον χρόνο.

Σχετικά με το κόστος τους, τονίζουμε πως σε καμία περίπτωση δεν είναι απαγορευτικό, αφού διαπιστώνεται ότι η απόσβεση πραγματοποιείται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ 1-2 ετών.

Προσφέρουν τα ενεργειακά διπλά τζάμια εξοικονόμηση ενέργειας & χρημάτων;

Εξοικονόμηση ενέργειας- Οικονομία.

Τα ενεργειακά διπλά τζάμια κρατούν την ζέστη ή την δροσιά μέσα στο σπίτι ανάλογα με την εποχή του χρόνου.

Επίσης, αποτρέπουν τη θέρμανση του εσωτερικού του σπιτιού μας και λόγω τις προσπίπτουσας ηλιακής ακτινοβολίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Πρακτικά, η ηλιακή ακτινοβολία αντανακλάται στο περιβάλλον και δεν συγκεντρώνεται μέσα στο σπίτι. Θερμομονώνουν όπως κάθε μονωτικό υλικό της οικοδομής και μειώνουν την κατανάλωση ηλεκτρικού, αερίου, πετρελαίου ή άλλης μορφής ενέργειας που χρησιμοποιείται για την θέρμανση του σπιτιού. Η μείωση αυτή μπορεί να υπολογιστεί μέσω κατάλληλου λογισμικού.

Σε ορισμένες περιπτώσεις (αντικατάστασης απλών μονών τζαμιών σε ενεργειακά τριπλά τζάμια) αγγίζει και το 40%.

Παράλληλα, συνεχίζουν να προσφέρουν την διαφάνεια και την διαπερατότητα φωτός, όπως κανένα άλλο μονωτικό υλικό δεν μπορεί να προσφέρει.

Σκεφτείτε ποιο άλλο υλικό, μονώνει & ταυτόχρονα μας αφήνει να βλέπουμε από μέσα προς τα έξω και το αντίστροφο ;

Μόνο το Ενεργειακό Διπλό Τζάμι.

Διπλά τζάμια και Ασφάλεια - Triplex ή Securit;

Ασφάλεια.

Μονό ή διπλό τζαμί για ασφάλεια στο σπίτι; Εάν συγκρίνουμε την ασφάλεια των δυο προϊόντων εύκολα βρίσκουμε ποιο είναι το καλύτερο. Στην ασφάλεια θα πρέπει να λάβετε υπόψη τόσο την αντίσταση σε κλοπή όσο και την προστασία των ένοικων από θραύση του γυαλιού.

Η κατασκευή των σύγχρονων κουφωμάτων με διπλά τζάμια που έχουν & τζάμι ασφαλείας, προστατεύει το σπίτι από κλοπές.

 • Το διπλό γυαλί από μόνο του είναι πολύ πιο ανθεκτικό στο σπάσιμο από ότι στα παλιά μονά τζάμια.
 • Καθυστερεί τους επίδοξους διαρρήκτες πολύ περισσότερο από τα παλιά μονά τζάμια. Τώρα όσον αφορά την ασφάλεια από θραύση τα διπλά τζάμια είναι ο σίγουρος νικητής. Τα τζάμια του κουφώματος μπορούν και πρέπει να προσφέρουν ασφάλεια σε θραύση. Οι βασικοί τύποι που δουλεύονται στην αγορά είναι τα Triplex και τα Securit.
 • Τα Triplex κατασκευάζονται από δυο ή περισσότερα γυαλιά. Τα γυαλιά αυτά συνδέονται με μια ειδική μεμβράνη. Σε περίπτωση θραύσης το γυαλί μένει στην θέση του. Η ειδική αυτή μεμβράνη βινυλίου το συγκρατεί μειώνοντας έτσι το ρίσκο σοβαρών τραυματισμών. Τα τζάμια Triplex είναι ιδανικά για σπίτια. Χρειάζονται αρκετά χτυπήματα για να σπάσουν και είναι δύσκολο τα τρυπήσεις.
 • Το Securit είναι πέντε φορές πιο ανθεκτικά από τα κοινά τζάμια. Υπόκεινται ειδική επεξεργασία σε φούρνο που αυξάνει την μηχανική αντοχή τους. Το Securit όταν σπάσει σπάει σε μικρά κυματάκια που δεν είναι αιχμηρά – «ρυζάκι».
 • Τα Laminated (Triplex) είναι πιο οικονομικά από τα Tempered (Securit).

Διαλέξτε συγκρίνοντας ετικέτες προϊόντων Garoufalis Glass LABEL

Προσφέρουν τα διπλά τζάμια Ηχομόνωση;

Ηχομόνωση.

Ενοχλητικοί ήχοι από κίνηση δρόμου, γαβγίσματα, αεροπλάνα, τρένα κ.ά. μπορούν να «παραμένουν» έξω από το σπίτι μας χρησιμοποιώντας Διπλά Τζάμια. Ο θάλαμος που υπάρχει ανάμεσα στα δύο γυαλιά, μειώνει κατά πολύ τον ήχο που μπορεί να περάσει σε σχέση με τα παλιά συνηθισμένα μονά τζάμια που δεν είχαν σχεδόν καθόλου ηχομονωτικές ιδιότητες. Επομένως, τα διπλά τζάμια δεν προσφέρουν μόνο θερμομόνωση, προσφέρουν και ηχομόνωση.

Μια καλή κατασκευή σε τοιχοποιία & κουφώματα με διπλά τζάμια είναι ο άριστος τρόπος για ηχομόνωση του σπιτιού.

Τα διπλά τζάμια μπορούν να μειώσουν τον θόρυβο μέχρι και 80% σε σχέση με τα μονά τζάμια του παρελθόντος.

Η βέλτιστη δυνατή ηχομόνωση με διπλά τζάμια μπορεί να επιτευχθεί με σειρά καλύτερης απόδοσης

 • Χρησιμοποιώντας ακουστικά τζάμια, δηλαδή ειδικά τζάμια που έχουν μια ή περισσότερες ειδικές εσωτερική ηχοαπορροφητικές μεμβράνες.
 • Μεγαλώνοντας το διάκενο μεταξύ των δυο τζαμιών.
 • Με την χρήση γυαλιών με μεγαλύτερο πάχος.
 • Χρησιμοποιώντας τζάμια διαφορετικά πάχη.

Τα διπλά τζάμια προστατεύουν τα έπιπλα;

Προστασία των επίπλων.

Είναι γνωστό ότι η υπεριώδης ακτινοβολία προκαλεί βλάβες στις επιφάνειες του σπιτιού. Η υπεριώδης ηλιακή ακτινοβολία είναι αρκετά δυνατή να περάσει μέσα από ένα παλιό κούφωμα και να ξεθωριάσει τα χαλιά, τα έπιπλα και το παρκέ. Επίσης μπορεί να καταστρέψει φωτογραφίες πινάκες και άλλες ξύλινες κατασκευές.

Η ηλιακή ακτινοβολία διαπερνά όλα τα τζάμια ακόμα και τους διπλούς υαλοπίνακες. Μόνο Η πιο ενδεδειγμένη λύση σε καινούργιες κατασκευές με διπλά τζάμια είναι να εγκαταστήσετε ενεργειακά τζάμια Low-E , συνδυαζόμενα με UV Protector Laminated γυαλί, το οποίο διαθέτει ειδικές μεμβράνες οι οποίες συγκρατούν την επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία σε ποσοστό 99%.

Η μεμβράνη προστασίας του συγκεκριμένου γυαλιού προστατεύει τα έπιπλα και τις κουρτίνες του σπιτιού επιτρέποντας μόνο στο ορατό φως του ήλιου να μπαίνει κανονικά μέσα στο σπίτι. Το ίδιο κάνει και σε βιτρίνες καταστημάτων στις οποίες μπλοκάρει τις βλαβερές ακτίνες και προστατεύει τα εμπορεύματα από την φθορά του ηλίου.

Τι προβλήματα μπορεί να έχουν τα διπλά τζάμια;

Για κάθε πρόβλημα υπάρχει πλέον λύση;

Όπως σε κάθε παρέμβαση σε μια οικοδομή, έτσι και τα διπλά τζάμια σε ένα σπίτι θέλουν προσοχή. Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που έχουν τα διπλά τζάμια της αγοράς είναι η Υγρασία.

Στο κενό μεταξύ των δυο τζαμιών: Κανονικά δεν πρέπει να παρατηρείται υγρασία στο εσωτερικό των διπλών γυαλιών, στα κουφώματά σας αφού είναι αεροστεγώς κατασκευασμένα.

Εάν παρατηρούνται συμπυκνώματα – υγρασία ανάμεσα στα δυο τζάμια, σημαίνει πως υγρασία έχει διεισδύσει μέσα στο κούφωμα.

Καλέστε μας και ένας Glass Expert της εταιρείας μας θα σας κατευθύνει προς την σωστή διαδικασία ώστε να αποφύγετε μελλοντικά τα παραπάνω πρόβλημα.

Το παραπάνω σύνηθες πρόβλημα έχει λύση.

Τα παραπάνω φαινόμενα που ταλάνιζαν για χρόνια τους καταναλωτές, έχουν πλέον εφαρμόσιμες & οικονομικές λύσεις.

Αρχικά, θα αναφερθούμε στο πιο σημαντικό πρόβλημα ενός διπλού υαλοπίνακα, που είναι να αποκτήσει υγρασία στο εσωτερικό. Διευκρινίζεται πως για να συμβεί αυτό πρέπει να έχουν γίνει ένα ή και περισσότερα από τα παρακάτω «λάθη»:

 1. Περιμετρική τελική Σφράγιση με Ζεστή Κόλλα
 2. Ελλιπές περιμετρικό γέμισμα της Κόλλας
 3. Μη χρήση Butyl Σφράγισης
 4. Ένας, περισσότεροι ή ακόμα και όλοι οι αποστάτες (πηχάκια) του διάκενου, δεν έχουν γεμιστεί με πυριτικά άλατα.
 5. Έλλειψη οπών στο κάτω μέρος της υποδοχής του κουφώματος (νεροχύτες).
 6. Μη ενδεδειγμένη τοποθέτηση (Κακό τακάρισμα)

Αναλυτικά:

1. Περιμετρική τελική Σφράγιση με Ζεστή Κόλλα

Πρόβλημα:

Τα περισσότερα διπλά τζάμια που θα βρείτε στην αγορά σφραγίζονται περιμετρικά με Ζεστή Κόλλα χωρίς την παρουσία πρόσμειξης καταλύτη.

Η κόλλα αυτή όπως και στη φάση της κατασκευής, όταν θερμαίνεται ρευστοποιείται. Επομένως, το ίδιο συμβαίνει και όταν το διπλό τζάμι έχει ήδη τοποθετηθεί στο κούφωμα, το οποίο θερμαίνεται από την θερμοκρασία του περιβάλλοντος & από την ακτινοβολία του ήλιου.

Αρκεί λοιπόν μια πολύ θερμή ημέρα, ώστε η σφράγιση να ρευστοποιηθεί στιγμιαία και μια μικρή οπή (τρύπα) να αφήνει την υγρασία να περνά εντός του θερμομονωτικού θαλάμου του διπλού τζαμιού του σπιτιού μας.

Αποτέλεσμα : Δυσλειτουργία του Διπλού Τζαμιού, «Θόλωμα», και τελικά η επιβεβλημένη αντικατάσταση του σε μόλις 1-3 χρόνια από την αγορά του.

Λύση :

H λύση στο παραπάνω πρόβλημα είναι η εξής:

Σφράγιση με ΨΥΧΡΗ ΘΕΙΟΚΟΛΛΑ δύο συστατικών. Η ψυχρή θειόκολλα, αποτελείται από Θειόκολλα και Καταλύτη (1:10), εφαρμόζεται περιμετρικά σαν σφραγιστικό του Διπλού Τζαμιού σε ψυχρή ρευστή μορφή. Έπειτα από λίγες ώρες πολυμερίζεται και γίνεται συμπαγής. Σε καμία περίπτωση και υπό καμία περιβαλλοντική συνθήκη, δεν γίνεται να ρευστοποιηθεί ξανά στο μέλλον. Στις παρακάτω φωτογραφίες μπορείτε να διακρίνεται τη διαφορά.

«Φωτο»

Ο λόγος που ελάχιστες εταιρείες κατασκευής διπλών τζαμιών χρησιμοποιούν την τεχνική αυτή, είναι το κόστος των υλικών & των μηχανημάτων που απαιτούνται. Είμαστε, επίσημα, η μοναδική επιχείρηση στην Αχαΐα που χρησιμοποιεί Ψυχρή Σφράγιση στα Διπλά Τζάμια.

Αυτό είναι και το μεγάλο μας πλεονέκτημα, και ο λόγος που τα Διπλά Τζάμια της εταιρείας μας έχουν περάσει όλα τα απαραίτητα τεστ, και εξάγονται ήδη σε ΗΠΑ & Ολλανδία.

2. Ελλιπές περιμετρικό γέμισμα της Κόλλας

Πρόβλημα:

Κακοτεχνία στην περιμετρική σφράγιση. Το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο αν η σφράγιση έχει πραγματοποιηθεί με ζεστή κόλλα. Μπορεί να παρατηρηθεί περιμετρικά με γυμνό μάτι και στην ουσία είναι ένα «αυλάκι» ανάμεσα από τα δύο γυαλιά. Αυτό σημαίνει πως το πάχος της σφράγισης δεν είναι ομοιόμορφο και στο μέσο της σφράγισης είναι πολύ λεπτό, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Λύση:

Πριν προβείτε στην αγορά, επισκεφθείτε μας ώστε να σας δείξουμε κατά την φάση της παραγωγής (και όχι ένα τελειοποιημένο δείγμα που μπορεί ο καθένας να έχει και πιθανώς να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα) πώς σφραγίζονται όλα τα Διπλά Τζάμια – Garoufalis Glass™.

3. Μη χρήση Butyl Σφράγισης

Πρόβλημα:

Η μη χρήση Butyl Σφράγισης ή της χρήσης «ταινίας διπλής όψης», δεν μονώνει διπλά και όπως προδιαγράφεται, το σύστημα & δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερες πιθανότητες εισχώρησης υγρασίας εντός του Διπλού Τζαμιού.

Λύση:

Η λύση στο παραπάνω πρόβλημα, είναι να επιλέξετε Διπλά Τζάμια με Ψυχρή Σφράγιση και αυτό διότι η συγκεκριμένη διαδικασία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την πρώτη Σφράγιση Butyl.

4. Ένας, περισσότεροι ή ακόμα και όλοι οι αποστάτες (πηχάκια) του διάκενου, δεν έχουν γεμιστεί με πυριτικά άλατα.

Πρόβλημα:

Δυστυχώς το λάθος νούμερο 4, δεν μπορεί να γίνει ορατό σε καμία περίπτωση εκτός κι αν κατακερματίσουμε (διαλύσουμε) το διπλό τζάμι ώστε να δούμε μέσα στα πηχάκια αν υπάρχει πυριτικό άλας. Πυριτικά άλατα πρέπει να υπάρχουν για να ξηραίνουν τον θάλαμο και να «τραβούν» τις υγρασίες για όλη την διάρκεια ζωής του διπλού γυαλιού.

Αν προβείτε σε αντικατάσταση «θολωμένου» Διπλού Τζαμιού με υγρασία, πριν την απομάκρυνση του παλιού, ζητήστε από τον τεχνίτη μας, να σας βοηθήσει ώστε να δείτε εντός και των τεσσάρων αποστατών για να διαπιστώσετε την ποιότητα του Διπλού που είχατε κάποτε πληρώσει και αν είχε πράγματι τα προβλεπόμενα υλικά!

Λύση:

Πριν προβείτε στην αγορά, επισκεφθείτε μας ώστε να σας δείξουμε κατά την φάση της παραγωγής (και όχι ένα τελειοποιημένο δείγμα που μπορεί ο καθένας να έχει και πιθανώς να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα) πώς γεμίζονται όλα τα πηχάκια για τα Διπλά Τζάμια – Garoufalis Glass™ με πυριτικά Άλατα GRACE™.

5. Έλλειψη οπών στο κάτω μέρος της υποδοχής του κουφώματος (νεροχύτες).

Πρόβλημα:

Υπάρχει πάντα και η μικρή πιθανότητα της κακοτεχνίας στην τοποθέτηση των κουφωμάτων.

Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα είναι, να μην έχουν ανοιχτεί ειδικές οπές (τρύπες)στο αλουμίνιο, στο σημείο που θα υποδεχτεί το διπλό τζάμι. Οι «νεροχύτες» αυτοί διώχνουν τα –όποια- νερά της βροχής –ενδεχομένως- περάσουν κάτω από διπλό τζάμι και η υγρασία τους αρχίσει να καταστρέφει την κόλλα της σφράγισης. Ιδιαίτερα, στην περίπτωση της σφράγισης με ζεστή κόλλα η συγκεκριμένη διαδικασία είναι άκρως απαραίτητη για να αποφευχθούν τα γνωστά αποτελέσματα εμφάνισης υγρασίας εντός του διπλού γυαλιού.

Λύση:

Για να αποφεύγονται προβλήματα σαν τα παραπάνω, ενδείκνυται να επιλέγετε:

 • Κατάλληλο Συνεργείο Τοποθέτησης Κουφωμάτων. Εμείς στην Garoufalis Glass, μπορούμε να σας προτείνουμε εξειδικευμένους τεχνίτες αλουμινίου / συνεργάτες, του δικτύου μας.
 • Διπλά Τζάμια με Ψυχρή Σφράγιση στα οποία δεν υπάρχει καμία πιθανότητα αποκόλλησης (όπως εξηγήσαμε τεχνικά και παραπάνω)

6. Μη ενδεδειγμένη τοποθέτηση (Κακό τακάρισμα)

Πρόβλημα:

Υπάρχει πάντα και η πιθανότητα της κακοτεχνίας στην τοποθέτηση των Διπλών Τζαμιών στα κουφώματα.

Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα είναι , τα διπλά τζάμια να μην έχουν τοποθετηθεί πάνω στα κατάλληλα «τακάκια» που είναι ενδεδειγμένα για την σωστή τοποθέτηση τους. Έτσι με την πάροδο του χρόνου & εφόσον το Διπλό Τζάμι είναι κολλημένο με Ζεστή Κόλλα, αποκολλάται τοπικά, αφού δεν «πατάνε» και τα δυο φύλλα γυαλιού στο ίδιο επίπεδο σημείο. Τα αποτελέσματα είναι τα γνωστά : εμφάνιση υγρασίας εντός του διπλού γυαλιού.

Λύση:

Για να αποφεύγονται προβλήματα σαν τα παραπάνω, ενδείκνυται να επιλέγετε:

 • Διπλά Τζάμια με Ψυχρή Σφράγιση στα οποία δεν υπάρχει καμία πιθανότητα αποκόλλησης (όπως εξηγήσαμε τεχνικά και παραπάνω)
 • Κατάλληλο Συνεργείο Τοποθέτησης Υαλοπινάκων .

Είτε το εξειδικευμένο συνεργείο Garoufalis Glass, είτε εξειδικευμένο συνεργάτη του δικτύου μας (τεχνίτη αλουμινίου).

Η εταιρία μας δηλώνει υπεύθυνα, τηρώντας τις προδιαγραφές του CE που διαθέτει, πως προβαίνει ΠΑΝΤΑ & σε ΟΛΑ τα Διπλά Τζάμια που κατασκευάζει, σε

 • Διπλή Σφράγιση με BUTYL & ΨΥΡΗ ΘΕΙΟΚΟΛΛΑ Kömmerling™
 • Πλήρες γέμισμα ΟΛΩΝ των αποστατών (πηχάκια) με Πυριτικά Άλατα Grace™
 • Αψεγάδιαστο, Πλήρες & Περιμετρικό γέμισμα με Ψυχρή Θειόκολλα, 12mm.

Πόσο κοστίζουν τα ενεργειακά διπλά τζάμια;

Οι τιμές για τα σύγχρονα ενεργειακά διπλά τζάμια -τελευταίας γενιάς μαλακής επίστρωσης- κυμαίνονται μεταξύ 50€-150€/τ.μ. Η τιμή αυτή αφορά μόνο το κόστος για τα διπλά τζάμια και όχι το κούφωμα. Ο χρόνος απόσβεσης κυμαίνεται μεταξύ 1 – 2 έτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συνολικό κόστος όλων των ενεργειακών τζαμιών σε ένα μέσο σπίτι, δεν ξεπερνά τα 1000 € & και αν επιλέξετε σωστά τον πιστοποιημένο κατασκευαστή διπλών τζαμιών, θα έχετε τα προϊόντα αυτά να σας εξοικονομούν χρήματα, για πάνω από 15 χρόνια χωρίς προβλήματα.

Μπαίνουν διπλά τζάμια σε παλιά ξύλινα κουφώματα;

Γίνεται να τοποθετηθούν διπλά τζάμια σε παλιά ξύλινα κουφώματα. Σημαντικό όμως είναι να ελέγξουμε προηγουμένως, την κατάσταση του ξύλου των παλαιών κουφωμάτων μας. Αν είναι ακόμα σε καλή κατάσταση το ξύλο και αν έχει την απαραίτητη διατομή (πατούρα) για να δεχτεί διπλά τζάμια.

Βέβαια, πρέπει να υπολογίσετε αν η παραπάνω διαδικασία έχει μια απόσβεση κόστους που να αξίζει ή μήπως τελικά είναι πιο αποδοτικό να προβείτε σε αντικατάσταση των παλιών ξύλινων κουφωμάτων με νέα ενεργειακά κουφώματα που θα σας δίνουν τη δυνατότητα τοποθέτησης ενεργειακών τζαμιών με μεγαλύτερη απόδοση, λόγω μεγαλύτερου διαθέσιμου διάκενου.

Υπάρχει κάποια επιδότηση για αντικατάσταση των παλιών τζαμιών με νέα ενεργειακά τζάμια;

Το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤΟΙΚΟΝ επιδοτεί την αντικατάσταση παλιών τζαμιών. Πιο αναλυτικά, επιδοτεί συνολικά 75€ ως και135€ ανά τετραγωνικό μέτρο, για την αντικατάσταση των παλιών τζαμιών με νέα ενεργειακά χωρίς απαραίτητα να γίνει και αντικατάσταση του κουφώματος. Διευκρινιστικά αναφέρεται πως αν το κούφωμα έχει τη δυνατότητα υποδοχής απλών διπλών τζαμιών, τότε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα διπλά τζάμια με ενεργειακά. Αν επιθυμείτε και βέβαια, μπορείτε να αντικαταστήσετε και το κούφωμα, με νέα πιο θερμομονωτική σειρά.

Email
info@garoufalisglass.gr

Τηλέφωνο
2610 453 093 / 2610 453 941

Viber
+30 6940 504 123

FOLLOW US

        

© Copyright 2020 - 2023 Garoufalis Glass - Τζάμια Κρύσταλλα Καθρέπτες