Loading...
 Start Page

  +30 2610 453 093 / +30 2610 453 941   |              |  

Κρύα Θειόκολλα VS Ζεστή Κόλλα - Ποια η διαφορά;
Κλίκ για μεγέθυνση
Τετάρτη 02 Δεκ 2020❗️#ΠΡΟΣΟΧΗ Στις προσφορές διπλών τζαμιών που λαμβάνετε εν όψει Εξοικονομώ Αυτονομώ ! 

🆘 Πρέπει επιτέλους ο καταναλωτής να μαθαίνει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τα διπλά τζάμια που πληρώνει για να βάλει στα κουφώματα του και να συγκρίνει ανάλογα με την ποιότητα και την πιστοποίηση του κατασκευαστή!

Βασική Διαφορά Κρύας Θειόκολλα VS Ζεστής Κολλάς 

Η βασική διαφορά, στην περιμετρική σφράγιση των Διπλών Τζαμιών, μεταξύ της απαρχαιωμένης ζεστής κόλλας Hotmelt & της Ψυχρής Θειόκολλας Δύο συστατικών έγκειται στον τρόπο με τον οποίο οι δυο αυτές κόλλες ρευστοποιούνται για να λάβουν την τελική τους θέση ανάμεσα στα δύο γυαλιά.

♨️ Ζεστή Κόλλα Προηγούμενης Γενιάς

Η ζεστή κόλλα, είναι αρχικά σε στερεή μορφή (ένας μαύρος κύβος 6,5 kg) ο οποίος τοποθετείται σε έναν κάδο που βρίσκεται σε θερμοκρασία 160-190 °C, ρευστοποιείται & μέσω ενός ακροφύσιου (πιστόλι) τοποθετείται περιμετρικά του διπλού τζαμιού.

Αμέσως μόλις η ζεστή κόλλα βγεί από το πιστόλι, ψύχεται & παίρνει ξανά την στερεή της μορφή.

Όπως, γίνεται εύκολα αντιληπτό, η κόλλα αυτή μπορεί να γίνει ρευστή εκ νέου αν θερμανθεί και, επομένως, να δημιουργηθούν οπές (μικρές τρύπες) από τις οποίες θα εισχωρήσει υγρασία εντός του Διπλού Τζαμιού, το γνωστό θάμπωμα.

Την θερμότητα αυτή την προκαλεί ο ήλιος που ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες στη χώρα μας, αναπτύσσει πολύ μεγάλες θερμοκρασίες. 

Φανταστείτε να ακτινοβολεί ο ήλιος το κούφωμα & ταυτόχρονα η θερμοκρασία του περιβάλλοντος να είναι ήδη κοντά στους 40°C. Το εσωτερικό μέρος του κουφώματος μετατρέπεται σε κάδο ρευστοποίησης της Ζεστής Κόλλας του Διπλού Τζαμιού. 

Επίσης, για τον παραπάνω λόγω, η ζεστή σφράγιση δεν κατοχυρώνει την μη διαφυγή του ARGON από το διάκενο μεταξύ των γυαλιών.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ARGON μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

Δείτε το πρώτο video στο πάνω μέρος.

Η ζεστή κόλλα, λόγω υψηλών θερμοκρασιών από τον ήλιο, είχε γίνει εκ νέου ρευστή, αποκολλήθηκε από τα δύο τζάμια & δημιούργησε πρόσφηση στο περιμετρικό λάστιχο.

Το διπλό τζάμια καταστράφηκε & χρειάστηκε αντικατάσταση μέσα σε λίγα (2-3) μόλις χρόνια αντί για 20-25 χρόνια που ειναι η φυσιολογική διάρκεια ζωής του.


💠 ΚΡΥΑ ΘΕΙΟΚΟΛΛΑ ΔΥΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ.

Η Κρύα Θειόκολλα, αντιθέτως, μας διασφαλίζει ότι θα αποφύγουμε τα παραπάνω δύο μεγάλα προβλήματα των διπλών τζαμιών. 

Τεκμηριώνοντας τους λόγους για τους οποίους ισχύει αυτό, αναφέρουμε ότι η Ψυχρή Σφράγιση πραγματοποιείται με δύο συστατικά τα οποία αναμειγνύονται με αναλογία 1:10.

Η θειόκολλα και ο καταλύτης, βρίσκονται σε ρευστή μορφή (φανταστείτε τα σαν μεγάλα δοχεία με μέλι, ένα λευκό & ένα μαύρο, βλ.video παρακάτω), τα οποία αναμειγνύονται με αναλογία 1 προς 10 εντός του σπιράλ του πιστολιού & βγαίνουν από αυτό σε υγρή μορφή μεγάλης πυκνότητας ώστε να σφραγίσουν το διάκενο στην περίμετρο ανάμεσα στα δύο τζάμια.

Η Ψυχρή Σφράγιση, δεν πολυμερίζεται (σκληραίνει) αμέσως και συνήθως χρείαζεται από 30' έως & 3 ώρες, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Επίσης, απαιτεί απαραίτητα την χρήση butyl και στις δύο πλευρές του αποστάτη (πηχάκι).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το butyl μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

Η Ψυχρή Σφράγιση, όταν στερεοποιηθεί, δεν δύναται να ρευστοποιηθεί ποτέ ξανά στο μέλλον
αφού, αφενός δεν χρησιμοποιείται θερμότητα για την αρχική ρευστοποίησή της και αφετέρου, τα δύο αναμειγμένα υλικά δεν γίνεται να διυληθούν εκ νέου.

Έτσι αποφεύγονται οριστικά:

  • Φαινόμενα Αποκόλλησης
  • Εισχώρηση Υγρασίας (Θάμπωμα)
  • Διαφυγή ARGON

 

Ρωτήστε & Ενημερωθείτε Υπεύθυνα Πριν την Αγορά

Πριν από την οποιαδήποτε συζήτηση κάνετε για αποδόσεις των Ενεργειακών Διπλών Τζαμιών σας, ρωτήστε τον "υποψήφιο" κατασκευαστή των κουφωμάτων σας, αν τα τζάμια πληρούν τις παραπάνω προδιαγραφές & αν αυτές πιστοποιούνται εγγράφως με αυθεντικούς αριθμούς πιστοποίησης.

 

Γίνεται αντιληπτό πως όποιος αποκρύπτει πληροφορίες, έχει ίδιον όφελος να το κάνει.Απευθυνθείτε σε συνεργάτη μας ή επικοινωνείστε μαζί μας ώστε να ενημερωθείτε επώνυμα & υπεύθυνα για τα Διπλά Ενεργειακά Τζάμια.


Σας ενημερώνουμε επώνυμα & υπεύθυνα :

❗️❗️❗️ Είμαστε -τεκμηριωμένα- η ΜΟΝΑΔΙΚΗ επιχείρηση στην Αχαΐα που χρησιμοποιεί :

✅ Ψυχρή Κόλλα Kömmerling™ δύο συστατικών
✅ Διπλή Σφράγιση Butyl
✅ Ενεργειακά Τζάμια Μαλακής Επίστρωσης 4 Εποχών Saint Gobain Planistar Evo™
✅ Πυριτικά Άλατα Grace™
✅ Argon αντί για Οξυγόνο στο Διάκενο➕ Έγκυρη & Επικαιροποιημένη Πιστοποίηση CE για την γραμμή παραγωγής των Διπλών Τζαμιών.


Μπορείτε να απυθυνθείτε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων Βιοτεχνών Υαλοπινάκων (poevy.gr), για την διασταύρωση της ορθότητας όλων των παραπάνω
Άρθρο :

Γαρουφαλής Π. Ευθύμης

* Οικονομολόγος, BSc Οικονομικές Επιστήμες
Πανεπιστήμιο Πατρών

* Υπεύθυνος Εξαγωγών "Garoufalis Glass"

* Εξειδίκευση σε Θέματα Ενεργειακών Διπλών Τζαμιών

* Εξειδίκευση σε μελέτες αποδόσεων Θερμομόνωσης/Ηχομείωσης μέσω Υαλοπινάκων

Email
info@garoufalisglass.gr

Τηλέφωνο
2610 453 093 / 2610 453 941

Viber
+30 6940 504 123

FOLLOW US

        

© Copyright 2020 - 2023 Garoufalis Glass - Τζάμια Κρύσταλλα Καθρέπτες